Virgin London Marathon - 21 april 2013

Volg alles over de voorbereidingen op deze marathon door 10 medewerkers van Ricoh!

zaterdag 6 november 2010

NYC MARATHON 5 November 2010

Overal waar je kijkt zie je runners!

A walk in the park. Een mooie Amerikaanse uitdrukking voor een simpele job of makkelijke overwinning. Aanstaande zondag zal het dat niet worden maar vanochtend was het dat wel. Een heerlijk ochtendloopje aan het begin van Central Park.

Onder leiding van Marko & Alex even de spieren losgooien. Of “het bloed lekker laten stromen” zoals Marko dat dan noemt. Zeker na een lange vlucht. Sommige met een jetlag, anderen ogenschijnlijk topfit. Maar alles in een goede sfeer. En het moet gezegd worden, het is best indrukwekkend om als een lang lint van 40 witte Ricoh truien door Manhattan te lopen en door iedereen nagekeken en –gewezen te worden.

De mannen wilden ons alvast het goede gevoel geven dus we startten vandaag met het over de finish gaan. Het echte eindpunt. Eerst het spandoek “25 mile” gepaseerd en daarna de finish, het officiĆ«le einde. En uiteraard Fred Leboy (de oprichter van de NYC Marathon die nu een standbeeld heeft, red.) een bezoekje gebracht.

Maar geen marathon zonder startnummer en een chip om iedereen te volgen. Dus na het ontbijt en een Starbucks (hoeveel zijn er wel niet hier?!) richting de Expo vertrokken. Na een korte wachtrij heeft iedereen z’n startnummer en een tas vol goodies (met een hoop spullen die handig zijn voor carnaval…). Nu zijn we er echt klaar voor!

Wat in ieder geval opvalt, de hele stad leeft toe naar het event. Overal zie je runners en als je koffie of een broodje bestelt eindigt het steevast met een bedankje en “good luck on Sunday man!”. Wat een heerlijk gevoel en wat heeft iedereen er zin in! Je voelt dat de hele groep klaar is om de wedstrijd te lopen. Iedereen is hongerig en wil het liefst morgen al van start.

Ik had ’t er met Marko nog over gisteravond. Het is een goed teken en een kleine valkuil. Als je zondag wordt weggeschoten, ga niet als een gek ervandoor omdat je lijf dat graag wil. Blijf doseren en zorg dat je de finish nog een keer over kan. We hebben het nu gezien en het was al mooi. Kun je nagaan als er duizenden mensen op de tribune zitten. Wow, wat wordt dat cool! Of AWESOME als ik de man van de Bagle & Bean mag geloven…

Kevin Raaijmakers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten