Virgin London Marathon - 21 april 2013

Volg alles over de voorbereidingen op deze marathon door 10 medewerkers van Ricoh!

donderdag 8 april 2010

Motivatie bericht van Marko


Hallo Ricoh runner,

We zijn nu al één maand op weg naar de Vestingloop. Hopelijk went je lichaam aan de geleidelijk toenemende belasting. Doe alle trainingen van je schema in de juiste intensiteitzone en neem voldoende rust tussendoor: zo varieer je voldoende volgens een verstandige opbouw. Hierbij een aantal tips om je verder op weg te helpen:


De paslengte

Biomechanisch is er vast voor iedere loper een ideale lengte van de looppas uit te rekenen. Maar je kunt er zelf ook achterkomen welke paslengte geschikt is voor jouw loopstijl. Maak je passen niet te groot, waardoor je schokkerig gaat lopen en harde klappen van je voeten op de ondergrond moet zien op te vangen. Hardlopen moet soepel aanvoelen, je lichaam is onder controle en hangt niet overdreven achter- of voorover, maar relatief rechtop licht voorover hellend.

Balans

Zorg dat er een juiste balans is tussen de trainingen die je afwerkt en het herstel. Als je benen nog vermoeid aanvoelen van de vorige sessie, train dan in een wat lager tempo. Ook wel hersteltraining genoemd. Het is helemaal niet erg om je training een keer wat rustiger uit te voeren dan op het schema staat.

Masseren

Wie traint, doet er goed aan zijn lichaam te laten verzorgen. Dus voldoende eten en drinken, maar je ook regelmatig laten masseren. Het is geen overbodige luxe en werkt preventief tegen blessures. Tijdens een massage worden de afvalstoffen, die zich ophopen in je spieren, afgevoerd.

Runnersweb

Wat is bijna net zo leuk als hardlopen? Juist, lezen over en kijken naar hardlopen. Op internet kun je uren zoet zijn met de site www.runnersweb.nl. Hier vind je een schat aan informatie, maar ook nieuwtjes, foto’s en leuke filmpjes van loopevenementen. Misschien sta je er zelf wel op…


Succes met trainen en sterkte de komende weken. Hopelijk tot ziens bij het testloopje Vennenloop op 17 april 2010.

Groeten,

Marko Koers

1 opmerking:

  1. Ja,

    Ik hou nu bijna een jaar een dagboek bij op runnersweb en dat bevalt erg goed. Leuk als je van grafiekjes houdt. Daarvoor gebruikte ik een boekje maar dat is veel beknopter. Je data van je oude dagboek kan je ook nog invoeren in je Runnerswebdagboek.

    BeantwoordenVerwijderen